Nonshøa - vent på sikt...

Jeg liker å dele opplevelsene jeg har. Jeg er ikke noen stor fan av hemmelighold. Jeg forteller ikke hvor jeg skal men synes det er uproblematisk å fortelle hvor jeg er eller har vært. Jeg har en tanke bak dette. Jeg ønsker at andre skal få oppleve den samme gleden som jeg har av å være ute. Fokuset mitt er å være i bevegelse i naturen. Sykle, løpe, ski, klatre, padle. Det aller beste er å være i god form. Jeg må være frisk, ha overskudd og krefter for å ha glede av å være i bevegelse. Og jo bedre form, jo bedre teknikk, dess bedre flyt. Og da kan sparket komme. Endorfinene. Fra hypofysen og ryggmargen eller noe.

Omgivelsene er sekundært. Utsikt er ikke så viktig for meg. Jeg står sjelden i ro og nyter utsikt. Det er fart og flyt som er neste mål. Og da gjelder det å finne stedene. Der stiene er, der rutene er i fjellet, der skilinjene ligger, der snøen ligger igjen etter den siste nord-vesten. Stedene som gir meg det jeg er ute etter. En utfordring tilpasset min form, teknikk og erfaring. Og ikke minst er det viktig at disse stedene ligger i rimelig avstand hjemmefra. Slik at jeg kan nå dem i løpet av kvelden. Eller helga. Så da blir man patriotisk med hensyn til naturen man har rundt seg.

Jeg ønsker at det skal finnes steder der det kryr av folk som er ute etter det samme som meg. At en sykkelsti blir populær. At sykling blir populært. At terrengløping i teknisk krevende terreng blir kult. Eller at jeg møter folk når jeg klatrer eller står på ski i fjellet. Som er mye bedre en meg. Eller har et annet syn på livet, døden og tilværelsen. Slik at jeg kan lære og bli inspirert. Og jeg ønsker selvsagt at alle som finner spennende steder skal fortelle om det. Slik at jeg kan finne meg et nytt mål for neste tur.

Noen steder kan bli populære, så kan resten bli for oss som er sære. Eller for oss som ønsker å være alene. Det er bare å svinge høyre i et stikryss istedenfor venstre, velge et nabofjell, eller velge en skilinje som svinger venstre istedenfor høyre.

Jeg drømmer om at jeg en dag skal komme til Nonshøa ved Skarvannet f.eks. Og så er det fullt av folk der. Noen dropper ut klippene som er der, eller bygger hopp. Andre kjører ei randoøkt på lett utstyr. Barn, voksne, grupper av studenter, kanskje til og med turister som har hørt om stedet. Kanskje en café nederst i bakken. Folk kan finne på sprø ting. Kjøre på ski naken, rett ut i vannet f.eks. Siste søndag talte jeg 12 stykker i sør-øst siden av fjellet. Selv om det var mye vind og relativt dårlig sikt. Ganske bra det.

Tanken er at vi kan ha det så vanvittig morro i vår kortreiste natur. Så kan de mer kjente stedene i Alpene og ellers i verden bare få beholde prestisjen. Det viktigste er å ha det artig, så ofte som mulig. Uten at det skal koste hverken verden eller oss selv for mye.

16.11.2017 10:32

Det er viktig for både kropp og sjel å komme seg ut. Ut i naturen. Men det krever sin innsats. Og innsats krever motivasjon. Så hva skal man finne på idag, i morgen eller til helga som gjør at man blir motivert for å komme seg ut? All motivasjon er god motivasjon. Det gjelder bare å finne den.
For å diskutere på friflyt.no må man være medlem

Som medlem kan du i tillegg bruke bruktmarkedet og legge ut filmer, bilder og blogger.

Logg inn eller bli medlem på friflyt.no du også.

Eikesdalen 10. mars 2018.

Første gangen jeg leste om Ågottind var da jeg satt værfas ...
Brødrene Aaserud kjører turstien til Ommen på Nesodden. Mer kjent som badeplass om sommeren enn leke ...
Annonse
Snowboardkjøring ned Talstadhesten i Fræna på nordvest landet
En bra dag i fjellet, upåklagelige forhold.
Offpist i Meråker alpinsenter
Ekstremværet "Cora" er på vei. Da gjelder det å finne alternativer til "topptur". Det er i skogen at ...
Slovakian Big mountains High Tatras after 4 days of waiting in storm. 30.12.2017
The group of ...
Å lese bøker er bra for deg. Se 5 gode grunner her!
De fleste vet at det å lese bøker er en av de beste hobbyene som finnes. Og lurer du på hvorfor, så har vi laget en liste med 5 gode grunner. Les mer her!
Dette er en ydmyk hyllest til Meråker Alpinsenter. Åpningsdagen var såpass bra at jeg måtte tilbake ...
Pudder og nordlys i Jotunheimen
Ett par dager med ei stor sol i værvarselet er en mulighet man bare må ta med en gang man får den. Så selv om turbudsjettet for november var brukt opp og vel så det ble jobb nedprioritert og ski, sekk og kamera lastet inn i bilen for en episk skitur inn i Jotunheimen.
Annonse
Annonse