SESONGÅPNER: Til helga åpner Hafjell Bike Park. Foto: Gisle Johnsen

Nå åpner Hafjell Bike Park

Parksjef i Hafjell Bike Park, Knut Løkås, forventer rundt 400 syklister til helga, og kan knapt vente til heisene er i gang igjen for sesongen.

– Blant nyhetene har vi selvfølgelig de to nye, store hoppene som vi håper vil falle i smak hos de som liker luft under hjula. Her har vi hatt hjelp av Makken til design av hoppet, så vi er ganske trygge på at det kommer til å fungere veldig bra, sier han.

Hoppene, som er på fem og ti meter, ligger i bunnen av anlegget der dirtparken var før. De skal selvsagt innvies til helga, og det skjer med en laidback whip-off konkurranse på lørdag.

– Her vil flere av Norges beste syklister kjøre en spektakulær session, med store whips og kule triks, men det er også åpent for alle å være med, da vi har et lite hopp ved siden av, som er mye lettere for mange å prøve. Alle kan være med på whip-off konkurransen. Så blir det premieutdeling for dagens konkurranser på kvelden og fest etterpå, sier Løkås, og forteller at både Makken og store deler av utforlandslaget er på deltakerlista.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NYE HOPP: Det er nye hopp for sesongen. Foto: Hafjell Bike Park

Mye nytt

Det er ikke bare hoppanlegget som er nytt i år. Løkås forteller om en rørende innsatsvilje i miljøet, som har bidratt til at parken har mye spennende å by på til åpningen.

– Dugnadsånden i Hafjell har vært helt fantastisk inn mot åpningen i år. Vi får servert en fantastisk nyhet i Gressløypa av tidligere bike park sjef Snorre Pedersen og hans gode venn og dugnadshelt Ole Henrik Solgaard. Bak min rygg har de slått seg sammen med en av de ansatte i Hafjell, Hugo Eichholzer, og bygget om nesten hele den delen av Gressløypa man kjører når man kjører kombinasjonen KGB, altså Kombinasjon Gressløypa Buldreløypa. Det er bare å glede seg, sier Løkås.

Videre har Parkløypa og Familieløypa fått ny avslutning som gjør dem enklere for nybegynnere. Det jobbes med ny start på Moe Town som vil gjøre løypa 250 meter lenger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NYTT: Gressløypa er ny i år. Foto: Knut Løkas

– Heroisk dunadsløype under arbeid

Men det er enda mer på gang.

– Det er også en annen heroisk dugnadsløype under arbeid, og deler av den kommer til å være klar til åpningshelgen, hvor den ligger og hvordan den ser ut, blir en overraskelse, sier Løkås.  

På servicefronten er tilbudet også utvidet i forkant av årets sesong. Det er også satt opp nytt heiskortsystem ved heisene som skal gjøre det lettere å kjøpe og bruke heiskort.

Butikken er pusset opp og fylt opp med nye varer, samt at sykkelutleien har handlet inn en rekke nye tohjulinger. I tillegg til utforsykler og terrengsykler, har Hafjell også kjøpt inn 10 el-sykler fra Bergamont av typen Plus-MTB for utleie.

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse