Slik kjører du toppturskia bedre

DEN PERFEKTE SVINGEN (S2E1): Her skal vi alle se og lære at det går an å kjøre skikkelig på ski selv om utstyret nærmer seg 1,5 kilo pr. fot.
BRA TRØKK: Det går fint an å kjøre det lette toppturutstyret så det svir i låra, sier Finseth. Bilde: Christian Nerdrum

Kanskje ikke så overraskende at et av tipsene fra Fri Flyts skiinstruktør er at vi rett og slett må skjerpe oss. 

– Jeg har sett mye rart, og folk sliter fælt når de kommer ut i løssnøen, sier Finseth. I denne episoden av Den perfekte svingen tar han tak i klassiske utfordringer som oppstår når utstyret blir lettere. Det krever sin pilot å kjøre skikkelig på ski, støvler og bindinger som til sammen veier på 1,5 kilo, innrømmer selv Finseth, men legger heller ikke skjul på at folk må skjerpe seg litt. Tredelte teleskopstaver med alt for store trinser, tunge sekker og dårlig grunnposisjon er bare noen av utfordringene. 

EIRIK FINSETH

Når skiinstruktøren heter Eirik Finseth, kan en godt si vi er i trygge hender. Finseth har en lang karriere bak seg med portkjøring på høyt nivå. 34-åringen var en av Aksel Lund Svindals argeste konkurrenter, men gikk lei av fartsdresslivet og omskolerte seg til frikjører. Det tok ikke lang tid før den teknikk-sterke oppdalingen ble lagt merke til, sponset og invitert til diverse photoshoots. Høydepunktet er nok foreløpig roller i Field Productions Supervention I og II. Her ser du sesong 1 av Den perfekte svingen

Annonse
Annonse
Annonse