Slik gjør du rett linjevalg

JAKTEN PÅ VILLSNØEN (EPISODE 5): Vi kjører rett på frikjøringens kanskje viktigste og vanskeligste tema i sesongstarten av Jakten på villsnøen.
HVOR GÅR FERDEN? Det er ikke lett å finne brytningspunktet mellom god snø, sikker kjøring om maksimal underholdningsfaktor. Asbjørn Eggebø Næss har veldig mye å si om den saken. Bilde: Christian Nerdrum

Et liv med erfaringer i vinterfjellet gjør Asbjørn Eggebø Næss til en av landets desidert mest bevisste frikjørere. I sesongstarten av Jakten på villsnøen legger programlederen frem en solid lekse i linjevalg. Hvor, hvordan og hvorfor. Hensyn som først og fremst tas med tanke på sikkerhet, men selvsagt også for at kjøreopplevelsen skal bli så god som mulig. En frikjører bør ha nese for tørrsnø hvis den finnes, og deretter hvor den ligger dypt og urørt. Her lærer vi også om fordelene ved å gå fjellet fra bunn, hjelpemidler, observasjoner og vurderinger. 

SE ALLE EPISODENE AV JAKTEN PÅ VILLSNØEN 

«Jakten på villsnøen» er et innblikk i den moderne frikjørenens hode, der seerne får inspirasjon og lærdom om hvordan en bedre kan skal bruke fjellet. Asbjørn Eggebø Næss, som mange kjenner fra Supervention, har inntatt  programlederrollen og drar igjennom utfordrende temaer i den evinnelige jakten etter god snø. Som en slags livets skole skal kunnskapen formidles i programserier som slippes med ganske jevne mellomrom her på friflyt.no.

I neste episode tar vi for oss temaet snøballkasting(!?)

P.S. Tekstingen kan skrus av i menyen på filmen. Klikk på CC.

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse