SKIPATRULJEN: Den kule naboen

Bli med til Riksgränsen og frihetens land der skutere og helikoptre svermer langs en usynlig linje som markerer et usynlig, men likevel svært tydelig skille mellom Norge og Sverige.
NESTEN NORSK: Om ikke selve anlegget byr på nok urørt terreng og utfordringer, så er det mye å hente i umiddelbar nærhet. Bård Gundersen sikrer noen av årets deiligste svinger i svenske Riksgränsen. Bilde: Filippa Nordenson

Hvordan er det mulig, at det på noen centimeter går fra ett språk til ett annet, fra ulovlig til lovlig, fra fiskekaker til kjöttbullar? Stikkordet er riksgrensen. Altså grensen mellom Norge og Sverige. I denne anledning Riksgränsen med stor «r», som naboen i øst kaller seg. Skipatruljen til turen, og fikk en hyggelig velkomst i form av fersk puddersnø, sol og afterski etter en ganske effektiv flytur fra Oslo til Evenes lufthavn, som forøvrig bare ligger halvannen time unna.  

SE OGSÅ: Myrkdalen

SE OGSÅ: Stranda

SE OGSÅ: Monterosa

SE OGSÅ: Heliski

SE OGSÅ: Narvik

SKIPATRULJEN

I programserien «Skipatruljen» reiser Fri Flyt med programleder Bård Gundersen på værvarsel til norske og utenlandske skisentre for å sjekke tilstanden.

Annonse
Annonse
Annonse