Kjør som Eirik

DEN PERFEKTE SVINGEN (EP6): Eirik har funnet seg en passe bratt side i Trysil der han skal knytte sammen alle viktige elementer av skiteknikken vi har lært til nå.
FØLG PÅ SOM EN RÅSKALLE: Det er lite nøling å spore når denne karen setter utfor fjellsida. Bilde: Ola Mattson

I ett og samme run skal Eirik sette sammen punktene vi har gått igjennom på jakt etter den perfekte svingen. Eirik står på toppen av en Trysils upreparerte fjellsider med snøvariantene; skare, slush og «skrot». Her kan vi se hvordan den skolerte skikjøreren takler utfordringene det måtte innebære. 

EPISODE 1: – Dette må på plass først

EPISODE 2: Få skia på skjær

EPISODE 3: Sladd: Den korrekte metoden

EPISODE 4: Overdrivelse gjør mester

EPISODE 5: Knytt sammen svingene

EIRIK FINSETH

Når skiinstruktøren heter Eirik Finseth, kan en godt si vi er i trygge hender. Finseth har en lang karriere bak seg med portkjøring på høyt nivå. 33-åringen var en av Aksel Lund Svindals argeste konkurrenter, men gikk lei av fartsdresslivet og omskolerte seg til frikjører. Det tok ikke lang tid før den teknikk-sterke oppdølingen ble lagt merke til, sponset og invitert til diverse photoshoots. Høydepunktet er nok foreløpig en rolle i Field Productions Supervention, og siden han ikke er blitt noe mindre «feg» (dialekt-ord mye brukt på Oppdal) på ski, blir han også å se i oppfølgeren…

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse