KJØPES OPP: Armada er kjøpt opp av Amer Sports. Her illustrert med Sammy Carlson. Foto: Armada

UTSTYR: Amer Sports kjøper Armada

Amer Sports har kjøpt Armada for omlag 35 millioner kroner.
Merke: Armada

Sportsgiganten Amer Sports fra Finland kjøper det amerikanske skimerket Armada. Det ble kjent i en pressemelding onsdag morgen.

– Oppkjøpet gjør at vi kan satse hardere i det amerikanske markedet, hvor Armada har en sterk merkevare. Vi har også samarbeidet med merket tidligere. Vi er glad for å ønske Armada velkommen i vår allerede sterke portefølje, sier Michael Schineis, sjef for Amer Sports Winter Sports Equipment-del.

Ifølge Amer Sports har Armada en omsetning på omlag 85 millioner kroner. Selskapet blir solgt for omlag 35 millioner kroner - halvparten betaler Amer kontant. Oppkjøpet gjelder distribusjon, åndsverk og alle Armadas produkter. 

– I Norge blir det den samme fyren som alltid som skal holde på med Armada. Det blir meg, sier Paul Fredrik Berg i Quarterinq.

Armada ble startet i 2002 av skilegender som Tanner Hall, JF Cusson og avdøde JP Auclair.

Berg har jobbet med Armada i Norge siden skimerket startet. 

– Vår daglige virksomhet blir helt uforandret når det gjelder salg og distribusjon, sier Berg.

Han ser positivit på Armadas mulighet til å utvikle seg med store Amers støtte i ryggen.

Armada var på mange måter et opprør mot store, etablerte merker som Salomon. Da Armada ble startet hadde Auclair kjørt for Salomon i en årrekke, og var blant annet involvert i lanseringen av Salomons første twintip-ski, 1080.

Tre år senere brøt han altså med merket, og dannet Armada - et selskap ment å være av og for kjørerne. Teamet var blant annet tungt involvert i produktutviklingen, og eide deler av selskapet selv.

Tanner Hall har blant annet kjørt for skimerket hele karrieren, og Armada har et sterkt team bestående av blant annet X Games-favoritt Henrik Harlaut, Sammy Carlson og Jacob Wester.

Amer Sports eier fra før flere sterke merkevarer som Arc'teryx, Salomon og Atomic. Armada har tidligere produsert skiene sine hos sistnevnte.

Annonse
Annonse
Annonse