Hjelp til valg av telemarkski topptur....

Det kan virke som at ski testene til FriFlyt er basert på rando kjøring. For oss som fortsatt holder på Telemark teknikken er jeg usikker på hvilke ski som egner seg best til toppturer der både løssnø og variabelt hardt underlag er standard utfordring. Har erfaring med Vetletind og Storetind - men erfrarer at de flyter dårlig ved løssnø. Tenkte å gå et hakk opp på bredden - er også vandt til kortfellene til Åsnes og skulle gjerne sett at Åsnes har noe som funger godt til telemark toppturer. Ser også at Rottefella har kommet med nye Outlaw bindinger som ser spennende ut.

Imøtekommer forslag til ski/bindinger/sko smile

Har invistert i 22 designs outlaw x med scarpa tx pro støvler, og er veldig fornøyd! Kan virkelig anbefales. Ski er jeg også interessert i få lite litt mer om i forhold til hva som passer til telemark, så følger tråden videre i håp om at noen andre har bedre kunnskap på det feltet enn hva jeg har smile

De fleste toppturskiene vil fungere fint kjøremessig for telemark. Jeg ville styrt unna full rocker for telemark da jeg ikke føler det funker sammen, men de færeste toppturskiene har dette. Du vil gjerne ha ski med litt settback og frontrocker så skia ikke dykker, litt camber så skia popper.

Det du dog må passe på er at skien tåler telemarkbindinger da de overfører all kraft via tåa. En del lette ski er ikke (som f.eks. DPS Tour1 serien) er det ikke anbefalt å montere med telemark, du risikerer at bindgen river seg ut og vil ikke da få det igjen på garanti. Sjekk med butikken du kjøper fra at de går god for at skien tåle telemarkbinding.

Kortfeller er kjekt, men ikke så nyttig på  toppturski som fjellski da du annet enn på lange innmasjer bruker langfeller. Om du vil ha gli se heller om du kan skaffe deg selskinnsfeller eller viss ikke det går full mohair. 

 
Annonse
Annonse